sağlık bakanlığı logo

Sağlık Bakanlığı Koordinasyon Planlama ve Değerlendirme Toplantısı

Sağlık Bakanlığı Koordinasyon Planlama ve Değerlendirme Toplantısı
Sağlık Bakanlığı Koordinasyon Planlama ve Değerlendirme Toplantısı ANTALYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ (BASIN)

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Antalya'da

Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu Antalya’da yapılan Sağlık Bakanlığı Koordinasyon Değerlendirme ve Planlama Toplantısı’na katıldı. 16 -18 Ocak 2015 tarihlerini kapsayan toplantıya Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Müsteşar Yardımcıları Dr. Ekrem Atbakan, Dr. Şuayip Birinci, Dr. İrfan Şencan, Dr. Mehmet Bakar, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Uzm. Dr. Zafer Çukurova, TKHK Kurum Başkan Yardımcılarımız ve Genel Müdürlerimiz, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, THSK Başkan Yardımcılarımız ve Genel Müdürlerimiz, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Antalya Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Murat Özdemir, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz ve illerin sağlık yöneticileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "İki yıllık bakanlık sürecimde salon toplantıları, masa başında yöneticilerimizle yaptığımız toplantılarda yakalayamadığımız birçok problemi veya çok basit sorunu evdeki hastamızdan, hasta yakınımızdan yakaladık" dedi. İllerde il sağlık müdürleri, halk sağlığı müdürleri ve kamu hastaneleri genel sekreterlerinin bütün halinde mücadele etmesini isteyen Müezzinoğlu, yetkililerden tek başına değil, birlikte başarı istediklerini kaydetti. "1 Şubat'tan itibaren bütün yöneticilerimiz zile basacak, kapıyı çalacak ve hatır soracak" diye sözlerine devam etti.

Son 12 yılda Türkiye'nin sağlık alanında "sessiz devrim" yaşandığını anlatan Bakan Müezzinoğlu, "Dünyanın örnek aldığı, anlamakta zorlandığı başarıyı bu salondaki yönetici arkadaşlarımızla sağlık camiamızla başardık. Aksayan yönlerimiz, sıkıntılarımız ve zorlukların temelinde yatan iletişim eksikliğidir. Birbirimize değer verme ve birlikte başarabilme anlayışındaki zafiyetlerimizdir" dedi.

Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "Anne ölümleri, bebek ölümleri, akılcı ilaç kullanımı, uyuşturucu sıkıntısı... Bütün bunlarla ilgili anne ölümlerini daha dinamik ve daha başımız dik, alnımız açık, daha iyi noktaya nasıl taşıyabiliriz, hangi kararları alırsak, hangi değişimleri yaparsak bir anneyi daha fazla yaşatabiliriz, hangi kararı, hangi duyarlılığı gösterirsek bir bebeği daha yaşatabiliriz. Sezaryen oranları, akılcı ilaç kullanımı çok farklı bir dinamizmi yeniden ve dünyanın örneklerini de masamıza yatırarak, bize ait örnekleri de üretebilecek bir anlayışı inşallah birlikte burada başaracağız."

Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlık alanında çok iyi hizmet sunduğunu ancak sağlıkta, bilimde, Ar-Ge'de, üretim alanında daha fazla etkili olmak gerektiğini belirtti. Bu doğrultuda Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının kurulmasının önemli bir adım olduğunun altını çizen Müezzinoğlu, enstitünün kuruluşunun bir ay içinde yapılacağını ifade etti. Kanser, akreditasyon ve bioteknoloji enstitüleriyle kurumun şekilleneceğini dile getiren Müezzinoğlu, "Türkiye'nin sağlık Ar-Ge'si, Türkiye'nin sağlıkta katma değer üreten ve dünyaya da bunu sunabilen, Türkiye'nin patenti olan, Türkiye sağlık camiasının beyin terini dünyaya hizmet ettiği alanları mutlaka açmak zorunda ve bu alanlarda iddialı olmak durumundayız" dedi.

 

Müezzinoğlu, belli illerde ve merkezlerde sağlık alanında bir fonksiyon yükleyeceklerini kaydetti. Fonksiyon yüklenen illerin de akredite edileceğini ve teşviklerden yararlandırılacağını anlatan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Antalya bir alanda bir fonksiyon üstlenecek, o fonksiyonun markası Antalya olacak. Malatya bir fonksiyon üstlenecek, dünya çapında sağlık turizminde o alanda Malatya akla gelecek. Karaciğer naklinde Malatya akla gelecekse yüz naklinde Antalya akla gelecekse termal turizmde Afyon akla gelecekse dünyada bunlar akla gelecek. Sağlık turizmi hizmeti sunumunda Türkiye, 2018'de 9-10 milyar, 2023'te 20-25 milyar dolarları yakalayan, bunun parasal telaffuzlarını yapmak istemiyorum ama hizmet alanında marka, değer olmuş alanlarıyla Türkiye'yi farklı bir noktaya taşıyacağız." 

Duyuruya Ait Diğer Resimler