sağlık bakanlığı logo

Parmak Bebek Projesi'nde sona gelindi

Parmak Bebek Projesi'nde sona gelindi
Parmak Bebek Projesi'nde sona gelindi ANTALYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ (BASIN)

Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı 2013 Teklif Çağrısı Dönemi Leonardo da Vinci Hareketlilik Projelerinden hibe alınarak düzenlenen “Riskli Bebeklerde Hemşirelik Bakımı ve Güvenli Taburculuk” kısa ismiyle “Parmak Bebek Projesi”nde son aşamaya gelindi. Bebek ölüm hızının düşük olduğu, ileri teknoloji ve bakım standartlarına sahip Çek Cumhuriyeti’nde eğitim alınması ve yeni doğan ünitelerinin ziyaret edilmesi, buralardaki riskli yeni doğan hemşirelik bakım uygulamalarının gözlemlenmesinin amaçlandığı proje, panel, eğitim semineri ve yaygınlaştırma konferansıyla son bulacak.

 

SON AŞAMA YAYGINLAŞTIRMA

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen “Riskli Bebeklerde Hemşirelik Bakımı ve Güvenli Taburculuk” Projesi için Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Konferans Salonu’nda panel ve eğitim semineri düzenlendi. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Akdeniz Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, Türk Hemşireler Derneği Antalya Şubesi ve Türkiye Aile Planlaması Derneği Antalya Şubesi’nin ortak olarak destek verdiği projenin paneline Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Gözüm, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş, sağlık yöneticileri, çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

 

HER ÇALIŞANA FAYDA SAĞLAYACAK

Panel, açılış konuşmalarıyla başladı. Dr. Erdoğan Taş yaptığı konuşmada katılımcılara kamu ve üniversite hastanesinde yaşanan aksaklıklar hakkında kısa bilgiler sunarken Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür ise eğitime katılan çalışanların diğer çalışanlara yapacağı katkının çok önemli olduğunu söyledi. Hülür, “Projelerin çıktıları yalnızca katılımcılara değil tüm çalışanlara yarar sağlayacaktır. Eğitim alan 24 arkadaşımızın oradaki farklı uygulamaların öğrenilmesi konusunda bizlere katkı sağlamalarını önemli bir avantaj olarak görmeli ve değerlendirmeliyiz. Bunun yanı sıra hem aileler hem de çalışanlar için bir rehber hazırlanmış durumda. Hem bu rehberin hem de çalışmanın herkese hayırlı olmasını diliyor teşekkür ediyorum” dedi.

 

DEKANDAN KATILIMCILARA TEŞEKKÜR

Son açılış konuşması ise Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Gözüm tarafından yapıldı. Gözüm, “Projenin bugün sonuçlarını görüyor olmaktan son derece mutluyum. Çok güzel bir çalışma örneği. Deneyimlerini artıran ve bu bilgileri kendilerine saklamayıp arkadaşlarıyla paylaşacak olan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

SLAYT EŞLİĞİNDE PROJE TANITIMI

Konuşmaların ardından İl Sağlık Müdürlüğü Proje Biriminden Güliz Yaman projenin tanıtımını yaptı. Çek Cumhuriyeti’nde eğitim alınan Motol Hastanesinin çalışma sistemi ile ilgili sunumun ardından yapılan kültürel etkinliklerle ilgili tanıtım sunumu slayt eşliğinde yapıldı. Panel, katılımcılara soru sorulmasıyla son bulurken programın ikinci bölümünde ise “Riskli Bebeklerde Güvenli Taburculuk Standartları” ile ilgili eğitim düzenlendi.

 

“Riskli Bebeklerde Hemşirelik Bakımı ve Güvenli Taburculuk” Projesinde ilk grup 12 katılımcı 18 Nisan – 16 Mayıs 2014 tarihleri arasında; ikinci grup 12 katılımcı ise 16 Mayıs – 13 Haziran 2014 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti Motol Hastanesi’nde eğitim aldı.

Duyuruya Ait Diğer Resimler