sağlık bakanlığı logo

2019 Turizm Sezonu Öncesi Bulaşıcı Hastalıkların Kontrolüne Yönelik İşbirliği ve Koordinasyon Toplantısı

2019 Turizm Sezonu Öncesi Bulaşıcı Hastalıkların Kontrolüne Yönelik İşbirliği ve Koordinasyon Toplantısı
2019 Turizm Sezonu Öncesi Bulaşıcı Hastalıkların Kontrolüne Yönelik İşbirliği ve Koordinasyon Toplantısı ANTALYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ (BASIN)

2019 Turizm Sezonu Öncesi Bulaşıcı Hastalıkların Kontrolüne Yönelik İşbirliği ve Koordinasyon Toplantısı yapıldı.
4 Nisan 2019 Perşembe günü Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Turkuaz Toplantı Salonunda ''Coxsackie Virüs (El-Ayak-Ağız) Hastalığı'' açısından 2018 yılı değerlendirmesi ve 2019 yılı için gerekli kontrol önlemlerinin görüşülmesi amacı ile sektörler arası işbirliği kapsamında, ilimizde faaliyet gösteren Otelciler Birlikleri, Turizm işletmecileri Dernekleri, Sağlık Sigorta Asistanlık firmaları, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü yetkililerine eğitim verilmiştir. 
08 Nisan 2019 Tarihinde, Turizmin yoğun olduğu (Alanya, Manavgat, Serik, Aksu, Muratpaşa, Konyaaltı ve Kemer) ilçe sağlık müdürlerine eğitim verilmiştir. 
10-11 Nisan 2019 tarihlerinde bahsi geçen yedi ilçede Erken Uyarı-Cevap Birimlerinde çalışan İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli ve Çevre Sağlığı Teknisyenleri ile Coxsackie, su ve besinler ile bulaşan hastalıklar, ülke turizmine ve insan sağlığına zarar verebilecek vakalarda yapılması gerekenler ve alınması gereken tedbirler görüşülmüştür.
Müdürlüğümüz Erken Uyarı-Cevap Bürosu sorumlu hekimi Halk Sağlığı Uzmanı Dr. İlknur SÜLEMİŞ tarafından da ilimizde bulunan otellerde Coxsackie ile birlikte su ve besinlerle bulaşan hastalıklardan korunma ve kontrol önlemleri konulu sunum yapılmıştır. 

Duyuruya Ait Diğer Resimler