sağlık bakanlığı logo

2018 Yılı 2. Dönem Minimal Kalite Kriterleri Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

2018 Yılı 2. Dönem Minimal Kalite Kriterleri Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
2018 Yılı 2. Dönem Minimal Kalite Kriterleri Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi KANSER BİRİMİ (HSHB)

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Kanser Birimi organizasyonunda; kanser taramaları sonrasında tarama sonucu pozitif gelen olguların sevk edildiği teşhis merkezi olarak belirlenen Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığına bağlı hastanelerin katılımları ile 15 Ağustos 2018 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü Turkuaz Toplantı Salonunda “Minimal Kalite Kriterleri Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirilmiştir.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr.Saniye GÜLATAN ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. S.Birgül YILMAZ başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; Kanser Birimi Sorumlusu Dr.Ayça KÜÇÜK tarafından 1. basamak sağlık kurumlarında yapılan kanser taramaları, kanser taramaları sonucunda şüpheli gelen olguların 2. basamak sağlık kurumlarına sevk süreci ve teşhis merkezi organizasyonunun işleyişi konusunda bilgilendirmeler yapılmıştır. KETEM hekimi Dr. Sema DURAK tarafından kanser taramaları sonucunda kullanılan algoritmalar konusunda bilgi verilmiştir.

Teşhis merkezi olarak belirlenen SBÜ Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi, Kepez Devlet Hastanesi ve ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi teşhis merkezi teşkilatında görevli hekimlerin ve sağlık personellerinin katıldığı toplantıda kanser taramaları ile ilgili 1. basamak ve 2. basamak sağlık kurumlarının verdiği hizmetler, işleyişte yaşanılan sıkıntılar ve çözüm önerileri konuşulmuştur.

 

Duyuruya Ait Diğer Resimler